Week van de Cir­cu­lai­re Eco­no­mie 2023

24 januari 2023

Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, en dan speciaal voor mkb-bedrijven. Dat doen we tijdens de landelijke Week van de Circulaire Economie, vanuit circulaire hubs verspreid over het hele land. Van 6 t/m 11 februari 2023 is er in Limburg elke dag wel iets interessants te doen.

Speciaal voor de Week van de Circulaire Economie heeft Provincie Limburg een podcast gemaakt over dit thema:

Chemelot Circular Hub is in Limburg de kartrekker voor de Week van de Circulaire Economie. Tijdens de Week van de Circulaire Economie neemt Chemelot Circular Hub je samen met haar partners, waaronder de Provincie Limburg, mee in verschillende aspecten van de circulaire transitie. Een greep uit onze activiteiten:

3 februari: Nationale Hackaton Circulaire Economie

Van 30 januari tot 3 februari is de derde editie van de Nationale Hackathon Circulaire Economie! Studenten uit het mbo, hbo en wo gaan aan de slag met de vraag hoe NS en ProRail de weg naar afvalvrije stations kunnen versnellen. In Limburg zijn studenten van Zuyd Hogeschool en Yuverta aan zet.

7 februari: Sessie over circulaire economie door Deloitte en Brightlands

Van 12.00 tot 14.00 uur organiseren Deloitte en Brightlands Chemelot Campus een deepdive sessie over circulaire economie. Deloitte trapt de bijeenkomst af met een presentatie, waarna een paneldiscussie plaatsvindt over circulaire economie. Bij de bijeenkomst is lunch inbegrepen, ook is er gelegenheid om te netwerken.

8 februari: Uitreiking prijzen Limburgse Circulaire Innovatie Top

Limburgse ondernemers zijn volop bezig met het realiseren van circulaire innovaties. Om deze innovaties op de kaart te zetten, ze structureel in beeld te houden én om elkaar te inspireren wordt de Limburgse Circulaire Innovatie Top voor de tweede keer georganiseerd. De Limburgse Circulaire Innovatie Top is een initiatief van LWV, Keyport, Provincie Limburg, ESZL en Rabobank. De finale en de uitreiking vinden plaats op woensdag 8 februari van 12.30 tot 13.30 uur bij de LWV in Roermond. Uit de inzendingen kiezen zowel het publiek als de jury – waar gedeputeerde Satijn deel van uitmaakt – een winnaar.

9 februari: Feestelijke opening Zuyd Perron Circulair Weert

Op 9 februari om 10.00 uur opent staatssecretaris Vivianne Heijnen op feestelijke wijze het Zuyd Perron Circulair Weert. In een lege wachtkamer, letterlijk aan het perron van station Weert, gaat Zuyd Hogeschool, Lectoraat innovatief Ondernemen onder leiding van dr. Danielle Twardy-Duisters een circulaire ruimte inrichten die voor diverse toepassingen gebruikt gaat worden. Onder het motto Circulaire economie op de rails, kunnen reizigers er kennismaken met circulariteit, wordt er voorlichting gegeven en wordt de ruimte voor educatieve doeleinden gebruikt. Bedrijven, gemeenten, designers en studenten gaan er vergaderen, projecten uitvoeren en tentoonstellen.