Expositie kunstposters ‘Vastelaovend in Limburg’: bekijk alle originele schilderijen


Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot 17:00
Locatie
Gouvernement aan de Maas, Limburglaan 10, 6229 GA, Maastricht
Omschrijving

Speciaal voor de Vastelaovend zijn dit jaar alle originele schilderijen van de kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ te bezichtigen in een expositie. De expositie ‘Van Eijsden tot de Mookerhei: achttien jaar kunstposter Vastelaovend in Limburg’ is tot en met 23 februari te bezoeken in de entreehal van het Gouvernement aan de Maas in Maastricht.

Kosten

Gratis

Meer informatie

De kunstposter is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een traditie. Sinds 2006 maakt elk jaar een andere kunstenaar de poster, die vervolgens door de hele provincie verspreid wordt. Dompel je in deze expositie onder in 18 jaar aan carnaval met de werken van onder andere Jack Poels, Toon Hermans en natuurlijk ook de kunstenaar van de poster van dit jaar, Ramona Nieuwenhuisen. Graffiti, bladgoud en werken van wel twee meter groot. De kunstenaars hebben de afgelopen jaren flink uitgepakt.

De originele werken van de kunstposters staan tentoongesteld in de entreehal van het Gouvernement aan de Maas in Maastricht. De expositie is tot en met 23 februari gratis te bezichtigen tijdens kantooruren.

Het nieuwste kunstwerk van Ramona Nieuwenhuisen is ook de rest van het jaar te bezichtigen. Deze is vanaf 9 februari samen met het werk van Frank Wagtmans (2023) in het Limburgs Museum in Venlo te zien als onderdeel van de expositie ‘Feest!’.