Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / e-Loket / Contact en informatie aanvraag / Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Een overzicht van veel gestelde vragen leest u hier.

 • Hoe kan ik bezwaar maken tegen besluiten van de Provincie Limburg?

Als u het niet eens bent met een besluit van Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten of de Commissaris van de Koningin, kunt u hiertegen, als u belanghebbende bent, in de meeste gevallen een bezwaarschrift indienen.

Lees meer ...

 

 • Waar kan ik terecht met klachten over het Openbaar Vervoer?

Het melden van klachten aan Veolia-transport kan telefonisch via 0900-3310550 of e-mail info-limburg@veolia-transport.nl. Het dient de aanbeveling om de klacht per e-mail te sturen in verband met de lange wachttijden voor de telefoon.

Lees meer ...

 

 • Waar kan ik milieuklachten melden?

De milieuklachtentelefoon is bereikbaar op telefoonnummer (043) 361 70 70.

Lees meer ...

 

 • Waar kan ik de Limburgse vlag kopen?

De Limburgse vlag is in veel winkels (met name watersportzaken), bij alle vlaggenproducenten en zelfs via internet te koop. U hoeft slechts op internet in Google 'limburgse vlag' in te typen en u ziet legio mogelijkheden.

 

 • Waar kan ik terecht met vragen over de wegwerkzaamheden A2 Maastricht?

Voor informatie over de Groene Loper voor A2 Maastricht, de bereikbaarheid van wijken, vragen over werkzaamheden of het melden van een klacht, kunt u contact opnemen met de Servicelijn Maastricht Oost via (043) 350 71 50. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar. Mailen kan ook naar servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl

 

 • Waarom heeft de provincie Limburg een Gouverneur en geen Commissaris?

Ten tijde van Willem 1 heetten alle provinciale gezaghebbers 'Gouverneur des Konings'. De Provinciale Wet uit 1850 verving de titel van 'Gouverneur' door 'Commissaris'. Toch bleef die oude, sedert 1850 officieuze titel, hier bewaard. Vanaf 1616 tot 1794 woonden militaire Gouverneurs op de plek waar nu het oude Provinciehuis staat. Die ambtswoning werd Gouvernement genoemd. Datzelfde pand werd sedert 1815 door de 'Gouverneur des Konings' bewoond. De aanduiding 'Gouvernement bleef zodoende toepasselijk. Men mag aannemen dat na 1850 het gebruikelijk was om de bewoner van het 'Gouvernement' als 'Gouverneur' aan te duiden. Vroeger heeft het gebouw zijn benaming ontleend aan de titel van de bewoner, later heeft, precies andersom, het gebouw op zijn beurt de betiteling van de bewoner beïnvloed.

.  

 • Waar krijg ik toeristische informatie over Limburg?

Voor toeristische informatie verwijzen wij u naar de VVV.

 

 • Hoe kom ik aan het logo van de Provincie Limburg?

U kunt het logo van de Provincie Limburg downloaden via de pagina www.limburg.nl/huisstijl.

 

 • Hoe zien de Limburgse vlag en het wapen eruit?

Klik hier voor mee informatie over de Limburgse vlag en het wapen.

 

 • Ik wil graag de nieuwsbrief e-limburGS ontvangen?

U kunt zich aanmelden voor ontvangst van de digitale of gedrukte versie van onze wekelijkse nieuwsbrief limburGS. Klik hier voor meer informatie.

 

 • Ik wil graag een link naar mijn website op www.limburg.nl plaatsen, kan dat?

Wij linken alleen door naar websites met een organisatorische of subsidiaire relatie met de Provincie Limburg hebben. U kunt een link- aanvraag indienen door gebruik te maken van het contactformulier.

 

 • Mag ik foto's gebruiken die op jullie website staan?

De grafische voorstellingen (waaronder de foto's) op deze site mogen niet zonder schriftelijke toestemming van de Provincie Limburg worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door druk, fotokopie, fax, overtypen of opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand. Desgewenst kunt u toestemming vragen via het contactformulier.

Share |

Uitgelicht


Zoeken