Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Jong@Limburg / Het Gouvernement aan de Maas

Het Gouvernement aan de Maas

Kidz banner Statenzaal

 

Het Limburgs provinciehuis heet Gouvernement aan de Maas. Koningin Beatrix heeft het Gouvernement op 22 april 1986 officieel geopend. Het provinciehuis ligt in Maastricht, de hoofdstad van Limburg, aan de Maas. Een gedeelte van het gebouw ligt zelfs op een eiland in de Maas. Het is een lang gebouw dat heel mooi in de vallei van de Maas past.

Het Gouvernement aan de Maas is het regeringsgebouw van Limburg. Hier vergaderen Provinciale Staten. Op de foto hierboven zie je de grote vergaderzaal: de Statenzaal.

 

In het Gouvernement aan de Maas zijn ook de kantoren van Gedeputeerde Staten en er werken ongeveer 900 mensen voor het provinciaal bestuur. Mensen die voor de overheid werken noemen we "ambtenaren". Dus ook mensen die voor de gemeente of voor het rijk werken. Politie-agenten zijn ook ambtenaren.

De ambtenaren die voor de Provincie werken hebben heel verschillende soorten werk. Zo zijn er secretaressen, milieu-politie mensen (de Groene Brigade), mensen die zorgen dat de provinciale wegen goed onderhouden worden, mensen die op kantoor plannen schrijven, natuurdeskundigen en nog veel meer.

 

Wil je op bezoek komen met je schoolklas in het Gouvernement aan de Maas? Vraag dan aan de meester of wil kijken op deze pagina: 

http://www.limburg.nl/Organisatie/Gouvernement/Rondleidingen

 

Share |

Uitgelicht


Zoeken