Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Jong@Limburg / Kidz@Limburg / Een beetje geschiedenis

Een beetje geschiedenis

Een beetje geschiedenis.

 

In de jaren '80 van de vorige eeuw vonden onderzoekers in een groeve bij Maastricht een steen. De archeologen (dat is een wetenschapper die onder de grond zoekt naar sporen van mensen die vroeger leefden) zagen meteen dat dit geen gewone steen was, maar een soort gereedschap: een mes. Het mes is gemaakt en gebruikt door de  allereerste mensen die in onze provincie woonden! En dat was zo'n 250.000 jaar geleden.

Deze prehistorische mensen waren zwervers. Prehistorische mensen die leefden van de jacht op dieren en van het verzamelen van eetbare planten, wortels en vruchten. Ze woonden niet op één plek, maar trokken altijd rond door het landschap. De natuur was alles waar ze het mee moesten doen: dus ze moesten zelf hun eten bij elkaar zoeken. Daarom jaagden de mannen op dieren als mammoeten, herten, steppeneushoorns en rendieren. Ook vingen ze vissen. De vrouwen verzamelden eetbare planten, wortels en vruchten.

 

En zo begon een beetje de geschiedenis van onze provincie. Maar daar is nog veel meer over te vertellen. Dat kun je mooi allemaal vinden op de site van de Canon van Limburg.

 

http://www.canonvanlimburg.nl/jeugdcanon

 

 

Share |

Uitgelicht


Zoeken