Nieuws van de Provincie

 • Vergadering Statencommissie voor Cultuur en Samenleving op vrijdag 27-1-2017 23 januari 2017

  Op de voorlopige agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
  - sportzone Limburg;
  - museumbeleid.

 • De Gelijke Kansen Week: Limburgse onderwijswereld in gesprek over gelijke kansen

  Kinderen met dezelfde talenten hebben recht op gelijke kansen, ongeacht hun achtergrond, de financiële middelen thuis, of het opleidingsniveau van hun ouders. Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker initiëren daarom een Gelijke Kansen Week. In een schoolbus bezoeken zij een week lang door het hele land initiatieven die kansengelijkheid bevorderen. Waaronder de regiobijeenkomst in Gemeente Roermond, een van de drie regiobijeenkomst georganiseerd door Provincie Limburg. Hier gaan docenten, onderwijsbestuurders en betrokkenen in gesprek over gelijke kansen.

 • Vliegtuigje brengt N280 Leudal in kaart

  Eind deze maand wordt gestart met het inmeten van een digitaal model van de terreinsituatie. Dat dient als basis voor het ontwerp van het te verbeteren wegvak van de N280 tussen de A2 en het Lateraalkanaal bij Roermond. Hiervoor wordt een klein vliegtuigje ingezet dat vanaf een hoogte van ongeveer 400 meter het tracé in kaart brengt.

 • Aline van Thoor winnares ontwerpwedstrijd logo 150 jaar Limburg

  Aline van Thoor, studente visuele communicatie van Maastricht Academy for media Design and Technology is winnares van de ontwerpwedstrijd van het logo 150 jaar Limburg. Aline: “Omdat Limburg als uniek Nederlandse Provincie nu 150 jaar bestaat, vind ik dat het logo een bepaalde oudheid en geschiedenis met zich mee moet dragen, maar wel in een modern jasje”. Dat is het uitgangspunt geweest voor haar ontwerp.

 • Logistiek Limburg naar beurs München 20 januari 2017

  Logistiek Limburg behoort in Europa door de continue innovaties tot de absolute top. Reden genoeg voor Limburg om van 9 tot 12 mei 2017 flink uit te pakken op ’s werelds grootste transport-/logistiekbeurs in München.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken