Nieuws van de Provincie

 • Limburgse fietser wil beter wegdek

  Er schort nogal wat aan de Limburgse fietspaden. Er zijn teveel hobbels door boomwortels, teveel gevaarlijke oversteekplaatsen, te weinig vrij liggende fietspaden en oplaadpunten voor de E-bike, er is een gebrek aan picknickplaatsen en prullenbakken en er is vaak sprake van slechte bermen en bewegwijzering.

 • B221 met hoogste prioriteit wettelijk vastgelegd

  De Duitse Bundestag heeft het "Ausbaugesetz Fernstraßen" definitief vastgesteld. De B221 Ortsumgehung Scherpenseel, de Duitste aansluiting op onze Randweg, staat hierin met de hoogste prioriteit opgenomen in de categorie "Vordringlicher Bedarf". Dit betekent dat nu wettelijk is vastgelegd dat de B221 wordt gerealiseerd en dat de financiële middelen in de begroting zijn gereserveerd. Er is geen enkele onzekerheid meer dat de B221 gerealiseerd wordt. De B221n is noodzakelijk om de in Landgraaf al vele jaren gewenste Randweg Abdissenbosch aan te kunnen leggen.

 • Aanleg groot duurzaam warmtenet Sittard-Geleen, Stein en Beek gestart

  Op 9 december heeft Het Groene Net twee belangrijke stappen gezet voor de aanleg van het duurzame warmtenet voor de gemeente Sittard-Geleen, en later mogelijk ook voor de gemeentes Stein en Beek. Onder toeziend oog van diverse genodigden en de pers tekenden de betrokkenen van het ministerie van Economische Zaken, provincie Limburg, Utility Support Group (producent en leverancier van utilities aan bedrijven op het Chemelot-terrein) en Het Groene Net de zogeheten bedrijfsspecifieke afspraak. Vervolgens ging de eerste schop de grond in als officiële inluiding van de aanleg van de eerste fase.

 • Limburg prikkelt maakindustrie én nu ook logistiek 08 december 2016

  De Provincie Limburg blijft ook de komende jaren via LIOF miljoenen investeren in vernieuwende ondernemers. Niet alleen in de maakindustrie maar nu ook voor logistieke bedrijven.

 • Kennissessie Limburgs Parlement over verduurzaming energienetwerken op 12-12-2016 09 december 2016

  Op initiatief van de Statenleden H. Quaedflieg (SP) en H. Van Wageningen (D66) organiseert de Statencommissie Mobiliteit en Duurzaamheid uit Provinciale Staten een (openbare) kennissessie over het onderwerp Verduurzaming energienetwerken.
  De sessie vindt plaats op 12 december 2016, 18:00 uur, ’t Lab, Peter Debeyezaal Gouvernement Maastricht.

Zoeken

Uitgelicht

Zoeken