Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Beleid / Toerisme en recreatie

Toerisme en recreatie

  • Toerisme in Limburg

    Zuid-Limburg met het groene Heuvelland, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland de Maasplassen in Midden Limburg, Noord-Limburg met het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Van uitgestrekte bos- en heidearealen, moerassige hoogveengebieden tot hoog-en-droog-gelegen zandverstuivingen en mergelplateaus. Een unieke combinatie van grote landschappelijke afwisseling die Limburg bij uitstek geschikt maakt voor tal van ontspanningsmogelijkheden.
  • Ambitie vrijetijdseconomie 2011-2015

    Meer dan 35.000 Limburgers zijn werkzaam in toerisme en recreatie en er wordt ruim 2,5 miljard euro door toeristen en recreanten in Limburg besteed. Bovendien zorgt het toerisme voor een extra impuls voor de leefbaarheid van de kleine kernen op het platteland. De leisure sector (vrijetijdseconomie) is hiermee een belangrijke motor van de Limburgse economie.
  • Trends en onderzoek

    Voor beleidsontwikkeling, evaluatie en het nemen van investeringsbeslissingen houden wij u graag op de hoogte door middel van het beschikbaar stellen van onderzoeksgegevens.
  • Contact


Uitgelicht


Zoeken