Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Beleid / Duurzaamheid, Energie en Klimaat

Duurzaamheid, Energie en Klimaat

Hier leest u informatie over duurzame ontwikkeling, duurzame energie en klimaatadaptatie (aanpassing aan klimaatverandering)

  • Duurzame energie en energiebesparing

  • Symbiose In Limburg Versnellen en Realiseren

    Industriële symbiose die leidt tot Innovatie; dát is de doelstelling van het project SILVER dat op 11 april 2013 gestart werd door Bert Kersten van de Provincie Limburg, Rob Boerée van Agentschap.NL en Jan Zuidam van de Limburgse Werkgevers Vereniging. SILVER staat dan ook voor Symbiose In Limburg Versnellen en Realiseren.
    In een tijdperk waarin steeds meer nagedacht wordt over een aantal fundamentele waarden in onze samenleving maakt het zorgvuldig omgaan met onze natuurlijke bronnen en respect voor het milieu steeds meer integraal onderdeel uit van de bedrijfsstrategie van onze ondernemers. Deze aanpak heeft bovendien als voordeel dat ze in veel gevallen zowel het milieu respecteert, werkgelegenheid oplevert en de concurrentiepositie van bedrijven versterkt.
    Het SILVER project legt verbindingen en samenwerkingsverbanden tussen bedrijven uit de meest diverse sectoren en zet hen aan tot het delen van informatie over aanbod van en vraag naar reststromen, grondstoffen en energie. Het programma is opgezet om kansen te bieden voor het bedrijfsleven, het creëren van nieuwe innovaties en werkgelegenheid. Ook helpt het bedrijven opnieuw en op een andere manier te kijken naar de te gebruiken energie, grondstoffen en afval- en reststromen. Het project loopt tot eind 2014.
    Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Bohn, tel. (043) – 389 7604

Uitgelicht


Zoeken