Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2012 / Mei 2012 / Zorgacademie Parkstad Limburg en 'Klik voor hulp' wederom best practices voor Europese regio’s die te maken hebben met demografische transitie

Zorgacademie Parkstad Limburg en 'Klik voor hulp' wederom best practices voor Europese regio’s die te maken hebben met demografische transitie

Tijdens de DART conferentie in Finland zijn wederom de Zorgacademie Parkstad Limburg (sector Health) als ook 'Klik voor Hulp' (Social Services) gepresenteerd als beste innovatieve projecten van de deelnemende landen.

Het DART (Declining, Ageing and Regional Transformation) project is een samenwerking van landen in Europa waar de krimp van de inwonerspopulatie het snelst toeslaat. Provincie Limburg is een van de partners. Door het delen van praktische oplossingen voor de krimp en vergrijzing proberen de landen elkaar te helpen.

 

In bijna alle landen zijn de workshops gehouden en de best practices aan elkaar gepresenteerd. Uit de projecten zijn de allerbeste projecten democratisch gekozen. Dat gebeurde vorig jaar reeds in Oostenrijk en in Finland was de afgelopen week 20-23 mei de finale van alle projecten. Mark Liedekerken presenteerde voor het internationale gezelschap de Zorgacademie en Jos Reinders en Metha Rooijen het project 'Klik voor hulp'.

 

De partners van de landen maakten bij de uitslag bekend dat de Zorgacademie en 'Klik voor Hulp' als projecten uitstekend uitvoerbaar en uitwisselbaar zijn in de krimpregio's van Europa.

 

Meerdere landen hebben aangegeven “impressed” te zijn over de twee Limburgse projecten. Graag willen ze met experts uit hun eigen regio middels werkbezoeken de praktische uitvoerbaarheid van de projecten in hun eigen land met de experts in Limburg bespreken. De komende weken/maanden zal overleg hierover worden gevoerd. De  Limburgse projecten zijn ten tweede male uniek op de Europese kaart gezet als internationaal “best practice project Europe”.

 

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Mr. Ing. J. G. Mark Liedekerken MPM, Programmamanager Zorgacademie 06 51 23 14 05, Mark.Liedekerken@ou.nl of Maja Rocak, Provincie Limburg 06 24 49 59 83, ma.rocak@prvlimburg.nl

Informatie over het concepten  http://zorgacademie.ou.nl/  http://klikvoorhulp.nl/ 

 

 

Share |

Uitgelicht

Persdesk

Laatste nieuws Limburgs Parlement


Zoeken