Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2012 / Mei 2012 / Geluidsschermen N293 in gebruik genomen

Geluidsschermen N293 in gebruik genomen

De nieuwe geluidsschermen langs de N293-Noord zijn sinds woensdag 23 mei 2012 officieel in gebruik. Jos Smits van de bewonersgroep Kitskensberg-Heide onthulde hiertoe een plaquette samen met gedeputeerde Patrick Van der Broeck en wethouder Gerard IJff van Roermond.

Na de openstelling van de N293-Noord, tussen de Keulsebaan en de A73 Zuid klaagden de omwonenden over geluidsoverlast. De Provincie, de gemeente Roermond en de bewonersgroep Kitskensberg /Heide zochten hiervoor een passende oplossing. Dit leidde tot verlenging en verhoging van de bestaande geluidsschermen. Gedeputeerde Patrick van der Broeck vindt dit: een mooi voorbeeld van burgerparticipatie: “De Bewonersgroep heeft zelf een conceptplan gemaakt. De Provincie werkte dit plan vervolgens uit en met medewerking van de gemeente Roermond is alles tot stand gekomen. In dit geval bedacht niet de overheid het plan, maar is van begin tot eind samengewerkt met de bewoners."

 

 

Geluidschermen N293

 

Gedeputeerde Patrick van der Broeck, Jos Smits van de bewonersgroep Kitskensberg/Heide en wethouder Gerard IJff van Roermond onthullen een plaquette bij de officiële ingebruikname van de nieuwe geluidsschermen langs de N293-Noord.

 

Share |

Uitgelicht

Persdesk

Laatste nieuws Limburgs Parlement


Zoeken