Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Mei 2012

 • Zorgacademie Parkstad Limburg en 'Klik voor hulp' wederom best practices voor Europese regio’s die te maken hebben met demografische transitie

  30 mei 2012
  Tijdens de DART conferentie in Finland zijn wederom de Zorgacademie Parkstad Limburg (sector Health) als ook 'Klik voor Hulp' (Social Services) gepresenteerd als beste innovatieve projecten van de deelnemende landen.
 • Geluidsschermen N293 in gebruik genomen

  24 mei 2012
  De nieuwe geluidsschermen langs de N293-Noord zijn sinds woensdag 23 mei 2012 officieel in gebruik. Jos Smits van de bewonersgroep Kitskensberg-Heide onthulde hiertoe een plaquette samen met gedeputeerde Patrick Van der Broeck en wethouder Gerard IJff van Roermond.
 • Ontwikkelen Kenniscentrum Nieuwe Energie van start

  24 mei 2012
  Building integrated high tech systems (BIHTS) op Avantis.
  De Provincie Limburg en Stadsregio Parkstad Limburg stellen vanuit het regiodialoogfonds elk
  4 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van kennisinfrastructuur voor nieuwe energie
  in de gebouwde omgeving.
 • Railterminal Chemelot over een jaar klaar

  23 mei 2012
  De al geruime tijd geleden aangekondigde bouw van een nieuwe spoorterminal in Geleen begint ‘midden dit jaar’. De terminal kan april volgend jaar draaien.
 • Advies Raad voor Cultuur

  22 mei 2012
  De Raad voor Cultuur heeft maandag 21 mei 2012 haar advies over de basisinfrastructuur 2013-2016 gepubliceerd. Dit betekent dat Toneelgroep Maastricht, Opera Zuid, Het Laagland, Jan van Eyck Academie en Marres ook in de komende periode, conform het advies van de Raad, tot de landelijke culturele infrastructuur behoren. Met Prinsjesdag zal het standpunt van het demissionair kabinet bekend zijn, waarna de Tweede Kamer hierover een besluit zal nemen. De Raad voor Cultuur adviseert de beide orkesten (LSO en HBO) om met een nieuwe gezamenlijke aanvraag te komen, die wordt ontwikkeld onder leiding van een onafhankelijke adviseur. Dit advies sluit aan bij het intensief overleg dat door de beide orkesten is gevoerd over een vergaande samenwerking conform de motie van de Tweede Kamer. De Raad voor Cultuur onderkent dat de beide orkesten dicht bij elkaar zijn gekomen en heeft hiervoor waardering.
 • DSM investeert in kennis en innovatie in Nederland

  22 mei 2012
  DSM kondigde aan de komende 2 jaar ca € 100 miljoen te gaan investeren in drie nieuwe R&D faciliteiten in Delft en Sittard-Geleen. De investering is een bevestiging van DSM’s band met Nederland, de bakermat van het ruim 110-jaar oude Life Sciences en Materials Sciences bedrijf.
 • Thei en Marij onderscheiden met ‘De Loftrompet’

  17 mei 2012
  Donderdag 17 mei is het Tegelse zangduo Thei en Marij door cultuurgedeputeerde Noël Lebens onderscheiden met de provinciale ‘Loftrompet’. Dat gebeurde tijdens het radioprogramma L1mbo top 100, waar hun lied 't Veldboeket door de vele L1 kijkers en luisteraars is bekroond met de eerste plaats. ‘De Loftrompet’ is een nieuwe cultuuronderscheiding van de Provincie Limburg die verleend wordt als waardering voor bijzondere prestaties en/of verdiensten op het gebied van cultuur.
 • 75% van de Mbo-scholieren maakt gebruik van de Provinciale Reiskostenvergoeding

  16 mei 2012
  Uit een evaluatie van de Provinciale Reiskostenvergoeding voor Mbo-scholieren blijkt dat in totaal 3.337 leerlingen hiervan gebruikt hebben gemaakt dit schooljaar. Dat is ongeveer 75% van alle leerlingen.
 • RAIL 2012: Limburgse arbeidsmarkt verandert nu snel; ontwikkeling beroepsbevolking zorgt voor knelpunten bij Limburgs bedrijfsleven

  14 mei 2012
  Ondanks de economische crisis stijgt de werkloosheid in Limburg dit jaar slechts licht. De komende jaren zal de werkloosheid zelfs gaan dalen. Oorzaak: er gaan veel mensen met pensioen en er zijn steeds minder jonge mensen om de vrijgekomen plaatsen in te vullen. Werkgevers merken nu al dat ze steeds meer moeite moeten doen om stagiairs en gekwalificeerde medewerkers binnen te halen.
 • Subsidie voor energiebesparing en opwekking van duurzame energie

  09 mei 2012
  De Limburgse energiesubsidie komt terug. Vanaf 21 mei 2012 kunnen mensen die energiebesparende maatregelen willen treffen of duurzaam energie willen opwekken subsidie aanvragen bij de Provincie Limburg.
 • Convenant Limburg en Rijk: ‘Een koers voor Limburg’

  07 mei 2012
  De ambities en uitdagingen waarvoor Limburg staat, vereisen forse aanpassingen in de economie en op het gebied van wonen en voorzieningen. Gouverneur Bovens en minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben daartoe maandag 7 mei in Heerlen het convenant ‘Een koers voor Limburg’ ondertekend. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft bij dit convenant een coördinerende rol binnen het kabinet.
 • Limburg pakt agressie tegen werknemers met publieke taak steviger aan

  07 mei 2012
  De Provincie Limburg gaat agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak en politieke ambtsdragers steviger aanpakken. Dat hebben minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Commissaris van de Koningin Bovens vandaag in Heerlen afgesproken.
 • Afronding informatieopdracht F. Wilms

  05 mei 2012
  De heer F.Wilms heeft vandaag zijn werkzaamheden als informateur afgerond met het aanbieden van zijn bevindingen aan CDA-fractievoorzitter M. van Helvert.
 • De heer J.C.G.J. Smulders tijdelijk waarnemend burgemeester van de gemeente Leudal

  04 mei 2012
  De Gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer J.C.G.J. Smulders met ingang van 7 mei 2012 tijdelijk aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Leudal.
 • Start reconstructie N572 Echt-Koningsbosch

  03 mei 2012
  Op 21 mei start de uitvoering van de reconstructie N572 Echt-Susteren. De reconstructie vindt plaats vanaf het asielzoekerscentrum tot en met de Annendaalderweg.

Uitgelicht

Persdesk

Laatste nieuws Limburgs Parlement


Zoeken