Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2012 / Maart 2012 / Aanpassing geluidsschermen N570

Aanpassing geluidsschermen N570

Begin maart wordt gestart met de aanpassing van de geluidsschermen langs de N570 ter hoogte van de wijk Kitskensberg / Heide. De bestaande geluidsschermen worden verhoogd en deels verlengd om de geluidsoverlast voor de omwonenden verder te beperken. De werkzaamheden duren tot medio juli.

Doel van de aanpassingen aan de geluidsschermen is het verbeteren van het leefklimaat in de wijk Kitsensberg / Heide. Dit wordt bereikt door het verder beperken van geluidsoverlast van de N570. Hiervoor hebben provincie Limburg, Bewonersgroep Kitskensberg / Heide en de gemeente Roermond gezamenlijk een plan uitgewerkt. Het plan bevat de gedeeltelijke verlenging van de schermen over 175m en een verhoging van de schermen naar 4m.

 

Aannemerscombinatie BAM Infra start begin maart in opdracht van de Provincie Limburg met de werkzaamheden. Om de aanpassingen te kunnen uitvoeren zullen de buitenste rijstroken van de N570 tijdens de werkzaamheden afgesloten worden voor verkeer. De maximumsnelheid blijft 50 kilometer per uur tijdens en na de werkzaamheden.

 

Voor de aanpassingen aan de geluidsschermen is het noodzakelijk de bestaande geluidsschermen zorgvuldig af te breken. De fundering van de bestaande schermen wordt gesloopt. De betonnen delen zullen worden hergebruikt in de nieuwe geluidsschermen.

 


 

Share |

Uitgelicht

Persdesk

Laatste nieuws Limburgs Parlement


Zoeken