Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2012 / Juni 2012 / Provinciale Erepenning voor senator drs. P.R.H.M. (René) van der Linden

Provinciale Erepenning voor senator drs. P.R.H.M. (René) van der Linden

Gouverneur drs. Th.J.F.M. Bovens overhandigde dinsdag 19 juni 2012 de Provinciale Erepenning aan de heer drs. P.R.H.M. van der Linden bij gelegenheid van het jaarlijkse diner ‘Den Haag proeft Limburg’, waarbij Limburg politiek Den Haag ontmoet.

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten deze erepenning aan René van der Linden toe te kennen uit waardering voor zijn langdurige en veelzijdige verdiensten voor de provincie Limburg.

 

De heer Van der Linden is langdurig politiek actief. Hij was onder meer lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal (1977-1986 en van 1988-1998), staatssecretaris van Buitenlandse Zaken (1986-1988), en sinds 1999 maakt hij deel uit van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Van 6 oktober 2009 tot 28 juni 2011 was hij voorzitter van deze Kamer. In 1989 werd René van der Linden bovendien vicevoorzitter en vanaf 1999-2005 voorzitter van de fractie van de Europese Volks Partij in de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Tussen 2005 en 2008 speelde hij een prominente rol in de Europese politiek als voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa.

 

Naast zijn politieke carrière vervult en vervulde de heer Van der Linden tal van maatschappelijke nevenfuncties. Hij is onder meer voorzitter van de Vereniging voor Groenten- en Fruitverwerkende Industrie, Commissaris van de Floriade, voorzitter van de Maastricht School of Management en voorzitter van de Vereniging voor Aardappelverwerkende Industrie.

 

Vanwege zijn belangrijke en veelzijdige verdiensten werd de heer Van der Linden diverse malen onderscheiden met een hoge Nederlandse en buitenlandse onderscheidingen. In september 2007 werd hij benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

 

De heer Van der Linden wendt zijn grote deskundigheid en brede ervaring, gevraagd en ongevraagd aan, in het belang van de ontwikkeling van Limburg en Limburg binnen Europa op een breed terrein.

Share |

Uitgelicht

Persdesk

Laatste nieuws Limburgs Parlement


Zoeken