Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2012 / April 2012 / Provincie ondersteunt campagne tegen drugstoeristen

Provincie ondersteunt campagne tegen drugstoeristen

De Provincie ondersteunt de acht coffeeshopgemeenten in Limburg in hun ‘informatiecampagne buitenlandse toeristen’. Vanaf 1 mei 2012 mogen buitenlandse toeristen geen softdrugs meer kopen in Nederland.

De Provincie heeft bij een aantal grensovergangen op provinciale wegen in Maastricht en Roermond matrixborden geplaatst. Daarop worden de toeristen door middel van teksten geattendeerd op de nieuwe regels.

 

Om buitenlandse coffeeshopbezoekers te informeren over de vernieuwde regels, is in vier talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) voorlichtingsmateriaal ontwikkeld. Onder de titel ‘New Rules, No Drugs’ is eind april een communicatiecampagne begonnen om buitenlandse coffeeshopbezoekers te informeren over de nieuwe regels. De Provincie ondersteunt deze campagne door op 11 locaties matrixborden (tekstkarren) te plaatsen. In de periode van 25 tot en met 9 mei 2012 staan deze borden in Maastricht op acht en in Roermond op drie locaties met de teksten: NEW RULES, NO DRUGS –VANAF 01-05-2012. De Provincie Limburg heeft hieraan €18.000,00 subsidie verstrekt.

 

Gedeputeerde Antoine Janssen: “Deze bijdrage is een van de resultaten uit de gesprekken met de burgemeesters van de coffeeshopgemeenten. Ik ben blij dat de Provincie een bijdrage kan leveren in de aanpak van de drugsproblematiek. Met deze tekstkarren hopen wij de toeristen te informeren dat zij vanaf 1 mei 2012 in Limburg geen softdrugs meer kunnen kopen.”

 

De 11 matrixborden staan op de volgende locaties:

 

Roermond

N280 grensovergang Duitsland – Nederland.

N570 gemeentegrens Roerdalen – Roermond.

N293 gemeentegrens Roerdalen - Roermond.

 

Maastricht

Bosscherweg, Brusselseweg, Via Regia, Tongerseweg, Rijksweg (vanuit Cadier en Keer) en op drie nog nader te bepalen plaatsen in Eijsden-Margraten.

Share |

Uitgelicht

Persdesk

Laatste nieuws Limburgs Parlement


Zoeken