Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2012 / April 2012 / Provinciale Erepenning voor beeldend kunstenaar Piet Killaars

Provinciale Erepenning voor beeldend kunstenaar Piet Killaars

Namens de Gouverneur overhandigt gedeputeerde voor cultuur, de heer Noël Lebens, de Provinciale Erepenning aan Piet Killaars, bij gelegenheid van de expositie ‘Piet Killaars: Beelden’, die vanaf 27 april in en rond het Gouvernement te bezichtigen is.

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten deze erepenning aan Piet Killaars toe te kennen uit waardering voor zijn veelzijdige en prominente bijdrage aan de moderne kunst en zijn voorbeeldrol voor tal van jonge kunstenaars in Limburg.

 

Piet Killaars werd in 1922 in Tegelen geboren. Hij volgde de kunstopleiding aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool Maastricht, studeerde korte tijd aan de Academie St. Luc in Brussel en vervolgde zijn studie beeldhouwen aan de Jan van Eyckacademie te Maastricht.

 

Centraal in het oeuvre van Piet Killaars staat het begrip ‘wording’, de bloei van nieuw leven. Voor zijn beelden gebruikt hij verschillende materialen zoals marmer, roestvrij staal, brons en bamboe. De beelden van Killaars zijn tentoongesteld tijdens vele nationale en internationale exposities, zijn onderdeel van collecties van bekende musea in Nederland, en zijn te zien in talrijke openbare gebouwen en in de openbare ruimte.

 

Killaars wordt geroemd om zijn professionaliteit en de didactische gaven die hij bezit. Hij was onder meer docent ruimtelijke vormgeving aan de Katholieke Leergangen in Tilburg
(1967-1970) en docent beeldhouwen aan de Stadsacademie in Maastricht (1970-1986). In het bijzonder als docent, maar ook daarbuiten leverde en levert hij een inspirerende bijdrage aan de vorming en ontwikkeling van een jonge generatie beeldhouwers.

 

De uitreiking van de Provinciale Onderscheiding heeft plaatsgevonden in het Gouvernement te Maastricht op vrijdag 27 april 2012 om ca. 10.30 uur.

Share |

Uitgelicht

Persdesk

Laatste nieuws Limburgs Parlement


Zoeken