Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2012 / April 2012 / De heer drs. W.J.A. Dijkstra waarnemend burgemeester van de gemeente Venlo

De heer drs. W.J.A. Dijkstra waarnemend burgemeester van de gemeente Venlo

De Gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer drs. W.J.A. Dijkstra met ingang van 1 juni 2012 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Venlo.

De heer Dijkstra is tot 21 mei 2012 waarnemend burgemeester van de gemeente Nijmegen en was daarvoor onder meer waarnemend burgemeester van de gemeente Weert.

 

Het besluit is genomen na goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Venlo. De waarneming zal voortduren tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van de gemeente Venlo. Hare Majesteit de Koningin heeft de huidige burgemeester van de gemeente Venlo, de heer drs. H.M.F. Bruls, met ingang van 21 mei 2012 benoemd tot burgemeester van de gemeente Nijmegen. De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van de gemeente Venlo zal binnenkort worden opgestart. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester in het najaar van 2012 met zijn werkzaamheden kunnen starten.

De heer Dijkstra was van begin 2001 tot eind 2005 burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen. Daarvoor was hij burgemeester in Oss en Udenhout. Nadien heeft hij het ambt van burgemeester waargenomen in achtereenvolgens Doetinchem, Zaanstad, Vlissingen, Weert en Nijmegen. De heer Dijkstra is 66 jaar en lid van de PvdA.

 

Share |

Uitgelicht

Persdesk

Laatste nieuws Limburgs Parlement


Zoeken