Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2012 / April 2012 / DINETRO ontvangt prijs voor het meest innovatieve toeristische idee in Limburg!

DINETRO ontvangt prijs voor het meest innovatieve toeristische idee in Limburg!

Bijna 600 geïnteresseerden stemden de afgelopen weken op één van de drie genomineerde innovatieve concepten voor toeristisch Limburg.

Tijdens de conferentie ‘Vrijetijdseconomie Limburg op weg naar 2020’ overhandigde gedeputeerde Mark Verheijen op de Floriade de prijs ‘Uitgekiende kansen voor Limburg’ aan de bedenkers van het winnende concept ‘Dinetro’.  

 

Project ‘Uitgekiende Kansen’

Ongeveer 40 studenten van Zuyd Hogeschool ontwikkelden in groepjes een voorstel voor een innovatief toeristisch concept. De Provincie Limburg, de ANWB en Zuyd Hogeschool hebben hiervoor de handen ineen geslagen in het project ‘Uitgekiende Kansen’. De studenten van de opleiding Facility Management werden door de Provincie Limburg en de ANWB begeleid met kennis over het beleid op het gebied van vrijetijdseconomie en kennis van de consument.

 

Een jury van deskundigen (allemaal werkzaam in de toeristisch-recreatieve sector) koos uit het totaal een drietal concepten die potentie hebben om verder door ontwikkeld te worden in Limburg. Afgelopen week kon iedereen via www.limburg.nl/uitgekiendekansen stemmen op één van deze drie concepten.  

 

Dinetro, Hang Around en Like Limburg

De drie genomineerden waren: Dinetro, Hang Around en Like Limburg. Alhoewel alle drie de concepten origineel en innovatief van opzet waren sprong het concept ‘Dinetro’ er volgens de stemmers bovenuit. Eten in een Limburgse ambiance waar – als gevolg van onder meer een draaiend podium met catwalks en optredens in het midden van het restaurant - het thema van de avond aangepast kan worden, bleek de meeste voorkeur van de stemmers te hebben. De prijs, een award en een door de ANWB en Provincie Limburg beschikbaar gesteld prijzenpakket, werd overhandigd aan de vier gelukkige bedenkers van het concept.

 

Meer informatie over het project ‘uitgekiende kansen’: www.limburg.nl/uitgekiendekansen 

 

 

063 leisureconferentie

 

Namen studenten: Selina Renierkens, Leike Peeters, Jeroni Monaten, Maud Vrijens (studenten opleiding Facility Management van Zuyd Hogeschool)

 

foto: Castermans Communicatie

 

 

 

 

 

Share |

Uitgelicht

Persdesk

Laatste nieuws Limburgs Parlement


Zoeken