Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Januari 2011

 • Haalt Mijnverleden Europese Culturele Hoofdstad 2018 naar Maastricht?

  31 januari 2011
  Op 2 februari 2011 vindt in Discovery Center Continium te Kerkrade het symposium "Industrial Heritage: The Industrial Past as Part of a European Capital of Culture" plaats.
 • Buitenlandse belangstelling voor Limburgse streekproducten

  31 januari 2011
  Gedeputeerde Jos Hessels van Economische Zaken en Internationalisering ontving zondag vertegenwoordigers van de Duitse Pfalz en de Noord-Italiaanse regio Roero in Limburg.
 • Waarschuwingsbericht fijn stof

  31 januari 2011
  Het RIVM heeft gisteren (30-01-2010) voor Limburg een concentratie fijn stof van 70 tot 75 microgram gemiddeld per 24 uur per m3 berekend.
 • Limburgse overheden en ZLSM slaan handen ineen.

  28 januari 2011
  De Provincie Limburg en de gemeenten Simpelveld, Valkenburg, Gulpen-Wittem en Kerkrade willen dat de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) niet alleen behouden blijft, maar ook wordt uitgebouwd tot belangrijke toeristische voorziening. Daarom schieten zij gezamenlijk de ZLSM te hulp bij de financiering van de dure onderhoudsprojecten van de infrastructuur en het groot onderhoud van de antieke machines. Het gaat vooralsnog om € 200.000,00.
 • Werkzaamheden N292 Stramproy hervat vanaf 31 januari 2011

  28 januari 2011
  Fase 1 loopt vanaf Savelveld tot aan tankstation Vaessen (Vloedmolenweg) en zal volgens planning 4 weken in beslag nemen. Op 31 januari aanstaande begint de Provincie Limburg zowel aan fase 1 als fase 4 van de werkzaamheden aan de N292 te Stramproy.Fase 4 heeft betrekking op het weggedeelte vanaf de Past. Greymanstraat tot aan de Prinses Beatrixstraat en duurt volgens planning in totaal 5 weken. De exacte duur van de werkzaamheden is vanzelfsprekend afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • Via2018 School: eerste project Maastricht Europese Culturele Hoofdstad 2018

  27 januari 2011
  Het VIA2018 schoolproject is het eerste project in het kader van de kandidatuur van Maastricht tot culturele hoofdstad van Europa 2018 georganiseerd door Bureau VIA2018. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

 • Predicaat ‘Koninklijk’ voor onderneming Smals Beheer B.V. te Herten

  27 januari 2011
  Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het recht tot het voeren van het predicaat 'Koninklijk' te verlenen aan Smals Beheer B.V. in verband met het 125-jarig bestaan van deze onderneming. Gouverneur L.J.P.M. Frissen heeft op donderdag 27 januari 2011 de oorkonde die bij dit predicaat hoort aan de directie van dit bedrijf overhandigd.
 • Limburg steekt 10 miljoen in superscanners

  27 januari 2011
  Het Limburgse provinciebestuur wil tien miljoen euro investeren in het project Brains Unlimited. Dit door de Universiteit Maastricht geïnitieerd project streeft ernaar het menselijk brein verder te ontrafelen, en zo bijvoorbeeld ziektes als Parkinson en Alzheimer beter te begrijpen en te kunnen behandelen. Hiervoor worden drie hoogwaardige fMRI-scanners aangeschaft. Van een van de machines die in Maastricht komen, bestaan er momenteel maar drie in de wereld.
 • Trendrapport Limburg 3.0

  26 januari 2011
  Op de website www.limburg3punt0.nl treft u het Trendrapport Limburg 3.0 aan, inclusief een sterkte-zwakte-analyse van het Limburgse vestigingsklimaat. Limburg kiest op 2 maart 2011 een nieuw provinciaal parlement. Dat vraagt om debat, over de toekomst van Limburg en de prioriteiten voor een nieuw provinciaal bestuur. Het Trendrapport Limburg 3.0 wil dit debat inspireren.

 • Scholieren ‘op weg naar het lagerhuis’

  25 januari 2011
  Provinciale voorronde VARA’s ‘Op weg naar Het Lagerhuis’ in Limburg, maandag 31 januari, Gouvernement Maastricht.
 • Limburgs campusplan goed voor duizenden nieuwe kennisbanen

  25 januari 2011
  Vicepremier Verhagen ontvangt 1e exemplaar campusplan in kader Brainport 2020

  De Nederlandse kenniseconomie krijgt een flinke impuls. Limburg steekt een half miljard euro in de versnelde ontwikkeling van de Chemelot Campus in Sittard-Geleen en de Maastricht Health Campus, waardoor in de komende tien jaar 2100 nieuwe banen voor kenniswerkers ontstaan en vele duizenden extra arbeidsplaatsen aan indirecte werkgelegenheid.
 • De Limburgse Sportprijzen 2010

  25 januari 2011
  Al meer dan 20 jaar reikt de Provincie Limburg de Limburgse Sportprijzen uit. Ook dit jaar werden de beste Limburgse sporters van 2010 onderscheiden met de Provinciale Sportprijs Limburg. Deze prijzen zijn maandag 24 januari 2011 uitgereikt tijdens de Nacht van de Limburgse Sport in uitgaanscentrum Mondial in Beek.
 • 12e Aflevering ‘Limburg dichterbij’

  24 januari 2011
  Kijk vandaag op TV Limburg naar de 12e aflevering van de tv-serie ‘Limburg dichterbij’ over de ambitieuze plannen van Limburg voor de aanleg van breedband.
 • Don Bosco en St. Maartenscollege winnen Onderwijsprijs Limburg

  21 januari 2011
  Basisschool Don Bosco uit Stein en het Sint Maartenscollege uit Maastricht zijn de winnaars van de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Limburg 2009-2011. Odile Wolfs, gedeputeerde voor onder meer Onderwijs en Arbeidsmarkt, reikt woensdag 26 januari 2011 de prijzen uit op de winnende scholen. Met het winnen van de Onderwijsprijs Limburg dingen de scholen mee naar de Nationale Onderwijsprijs, die in maart 2011 in Amsterdam wordt uitgereikt.
 • Provinciebrede wervingscampagne historische filmbeelden Limburg

  20 januari 2011
  Het verleden van Limburg in bewegende beelden is terug te vinden in de filmcollecties die het Limburgs Museum beheert, het Limburgs Film- en Video Archief. Te beginnen met de toe nog oudste bewaarde Limburgse filmbeelden uit 1911, in Venlo opgenomen onder auspiciën van bioscoopexploitant Jos Caubo.
 • Overzicht sollicitanten burgemeestersvacature Beek

  20 januari 2011
  Voor de vacature burgemeester van de gemeente Beek hebben bij de Gouverneur, de heer L.J.P.M. Frissen, 17 kandidaten gesolliciteerd, waaronder 6 vrouwelijke.
 • SER ontwerpadvies.

  20 januari 2011
  Met Parkstad Limburg als koploper krijgen steeds meer regio’s in Nederland te kampen met een daling van de bevolking. Zij worden bij ongewijzigd beleid geconfronteerd met zowel leegstand en achterstallig onderhoud van woningen als een verschralend aanbod van scholen, medische zorg en winkels.
 • Tijdelijke subsidieregeling voor sloop kassen en stallen

  20 januari 2011
  Met twee tijdelijke subsidieregelingen wil de Provincie Limburg de sloop van verouderde en overbodige stallen en tuinbouwkassen bevorderen. Het gaat vooral om oude, economisch onrendabele veehouderijbedrijven en kassen in landschappelijk of natuurlijk waardevolle gebieden en om stallen nabij dorpskernen. Voor elk van de beide regelingen stelt de Provincie maximaal € 1 miljoen beschikbaar.
 • Subsidie zonnepanelen eigen woningbezitters

  19 januari 2011
  Limburgse eigen woningbezitters kunnen vanaf 1 januari jongstleden tot en met 31 december 2011 subsidie krijgen op zonnepanelen voor hun huis.
 • Informatieavond 24 januari 2011 te Ven Zelderheide - N291 Kleefseweg

  18 januari 2011
  Medio 2010 is meegedeeld dat verdere uitwerking van de plannen enkele maanden doorlooptijd met zich meebrengt. Nu is het dan zo ver, de plannen zijn uitgewerkt en een projectplanning is bekend. De plannen zijn in nauwe samenwerking met de gemeente Gennep tot stand gekomen.
 • Provincie verkoopt gronden in landelijk gebied

  14 januari 2011
  Ruim 80 percelen in Provincie Limburg zullen niet meer worden ingezet voor overheidsdoeleinden. De gronden, waarvan de meerderheid in Zuid Limburg liggen, worden in januari 2011 via openbare inschrijving te koop aangeboden.
 • Limburg wil lijn 39 weer laten rijden

  14 januari 2011
  De Provincie wil met een proef samen met de gemeente Heerlen en Veolia bekijken of er een nieuwe buslijn van en naar de wijk Eikenderveld kan worden aangeboden. De proef bestaat uit een nieuwe route, twee nieuwe bushaltes en een uitgebreidere dienstregeling in de avonduren en op de zondag.
 • Bernd Nestler (München) winnaar internationale ontwerpwedstrijd vlakglaskunst

  13 januari 2011
  Woensdag 12 januari hebben cultuurgedeputeerde Odile Wolfs en bisschop van Roermond Mgr. Frans Wiertz, de winnaars bekend gemaakt van de internationale ontwerpwedstrijd vlakglaskunst. De eerste prijs is gewonnen door Bernd Nestler uit München. Zijn ontwerp is gekozen vanwege het innovatieve karakter, het gebruik van meerdere eigentijdse technieken en de vernieuwende wijze waarop met de raamopening in het ontwerp is omgegaan.
 • De heer drs. W.J.A. Dijkstra waarnemend burgemeester van de gemeente Weert

  12 januari 2011
  De Gouverneur, de heer L.J.P.M. Frissen, heeft de heer drs. W.J.A. Dijkstra met ingang van 17 januari 2011 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Weert. De heer Dijkstra was onder meer burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen en nadien waarnemend burgemeester in de gemeenten Doetinchem, Zaanstad en Vlissingen.
 • Limburg gastronomische topregio in Europa

  10 januari 2011
  Limburg moet in 2015 in Europa de naam van gastronomische topregio hebben. Dat is niet alleen goed voor de reputatie en het vestigingsklimaat van Limburg maar ook voor de gezondheid van haar inwoners.
 • Gouverneur en staatssecretaris Atsma bezoeken Borgharen en Itteren

  10 januari 2011
  Verschillende bewoners van deze Maastrichtse dorpen moesten vrijdag al in verband met het wassende Maaswater uit voorzorg worden geëvacueerd. De dorpen zijn door onderwater gelopen wegen niet gewoon over de weg meer bereikbaar, maar slechts met legervoertuigen die op en neer pendelen.
 • Jacht in Limburg heropend

  10 januari 2011
  Gedeputeerde Staten hebben de jacht op wilde eenden, houtduiven, fazanten en wilde konijnen heropend met ingang van dinsdag 11 januari 2011. De jacht werd op 20 december vorig jaar tijdelijk gesloten wegens het winterse weer.
 • Provincie steunt opknappen theater in Steinerbos

  05 januari 2011
  Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg en de gemeente Stein

  Gedeputeerde Noël Lebens heeft vandaag een cheque van € 12.500,00 overhandigd aan de IVN afdeling Stein voor de renovatie van het openluchttheater Steinerbos. Dit vond plaats in het kader van een werkbezoek van Lebens aan de gemeente Stein.
 • Bekendmaking winnaar ontwerpwedstrijd vlakglaskunst

  05 januari 2011
  Gedeputeerde en bisschop openen 12 januari expositie

  Odile Wolfs, gedeputeerde cultuur van de Provincie Limburg en Mgr. Frans Wiertz, bisschop van Roermond, maken woensdag 12 januari 2011 de resultaten bekend van de internationale ontwerpwedstrijd vlakglaskunst die in 2010 is gehouden.
 • Veel Limburgse dijken voldoen niet aan wettelijke veiligheidsnorm

  04 januari 2011
  "Veel Limburgse dijken voldoen nog niet aan de wettelijke veiligheidsnorm en er moet nog veel gebeuren om deze norm te halen". Dat is de boodschap die de Provincie aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft gezonden.
 • Nieuwjaarstoespraak L.J.P.M. Frissen, Commissaris van de Koningin in Limburg

  04 januari 2011
 • Nominaties Provinciale Sportprijs Limburg 2010 bekend

  03 januari 2011
  Nacht van de Limburgse Sport

  Al 22 jaar reikt de Provincie Limburg de Limburgse Sportprijzen uit. Ook dit jaar worden de beste Limburgse sporters van 2010 onderscheiden met de Provinciale Sportprijs Limburg. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de 'Nacht van de Limburgse Sport' op 24 januari in de Mondial in Beek.

Uitgelicht


Zoeken