Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2011 / Augustus 2011

Augustus 2011

 • Mogelijk vertrek KMS uit Weert

  31 augustus 2011
  Het college van Gedeputeerde Staten van Limburg heeft kennis genomen van de mogelijkheid dat de minister van Defensie, de heer Hillen de Koninklijke Militaire School (KMS) uit Weert verplaatst naar de Veluwe.
 • Leonie Cornips benoemd tot bijzonder hoogleraar Taalcultuur in Limburg

  31 augustus 2011
  Per 1 september wordt dr. Leonie Cornips benoemd tot bijzonder hoogleraar Taalcultuur in Limburg aan de Universiteit Maastricht (UM). Deze bijzondere leerstoel wordt gefinancierd door de Provincie Limburg en de UM. Het betreft een aanstelling van 0,2 fte voor vier jaar.
 • Openstelling nieuwe aansluiting A73 op Greenportlane

  30 augustus 2011
  In week 36 zal de nieuwe toe- en afrit 12 Grubbenvorst op A73 in zuidelijke richting, opengesteld worden voor verkeer.
 • GS Limburg trots op veehouderij

  30 augustus 2011
  Gedeputeerden Staten (GS) van Limburg zijn trots op de intensieve veehouderij in Limburg. Deze landbouwsector zorgt voor veel werkgelegenheid en loopt qua duurzame ontwikkelingen voorop. Wel wordt aandacht gevraagd voor de volksgezondheid rondom de bedrijven.
 • Onderzoek archeologische werkzaamheden

  26 augustus 2011
  Op donderdag 18 augustus 2011 werd in opdracht van de Provincie gestart met archeologisch onderzoek in de gemeente Brunssum (omgeving sportpark Klingelsberg).
 • Gouverneur begroet 250.000-ste bezoeker Gouvernement

  24 augustus 2011
  Gouverneur Léon Frissen heeft vandaag de 250.000-ste bezoeker van het Gouvernement aan de Maas in de bloemetjes gezet. De gelukkige bezoekster was mevrouw Berthy Daemen uit Echt-Susteren.
 • Europese subsidie voor landschapsvisie Drielandenpark

  24 augustus 2011
  Gezamenlijk persbericht van de projectpartners:
  Provincie Limburg, Vlaams Gewest, Région Wallonne, Stadt Aachen en Städteregion Aachen

  Mogelijk gemaakt door het ‘ESPON 2013 Programme’

  Woensdag 24 augustus start de Europese aanbesteding van het project ‘landschapsvisie Drielandenpark’. Dit project wordt financieel volledig mogelijk gemaakt en uitgevoerd door het Europese programma ESPON 2013.
 • Realisatie Avantislijn

  23 augustus 2011
  Aanleg van de nieuwe spoorverbinding Heerlen-Aachen. Dat is de intentie die door de Provincie Limburg en de Aachener Verkehrsverbund vandaag is uitgesproken. Beide partijen hebben de intentie om de exploitatie van de treindienst gezamenlijk aan te besteden. Men streeft erna dat eind 2016 de eerste trein zal gaan rijden.
 • Medeleven slachtoffers Pukkelpop

  19 augustus 2011
  De Commissaris van de Koningin in Limburg, de heer L.J.P.M. Frissen, heeft zijn medeleven betuigd aan zijn Belgisch-Limburgse collega H. Reijnders voor het leed van velen als gevolg van de dramatische gebeurtenis op Pukkelpop in Hasselt.
 • Provincie Limburg start met archeologische opgravingen

  09 augustus 2011
  De Provincie Limburg start medio augustus met archeologische opgravingen langs het tracé van de Buitenring Parkstad Limburg. Op zes verschillende plekken langs het tracé worden opgravingen gedaan.

Uitgelicht


Zoeken