Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2010 / November 2010

November 2010

 • Informatie-avond Natuurgebied Stadsweide Roermond

  30 november 2010
  Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg en Dienst Landelijk Gebied
  Om het gebied Stadsweide Roermond te kunnen inrichten als natuurgebied bereidt de Provincie Limburg een plan voor, in samenwerking met de gemeente Roermond, Dienst Landelijk Gebied en Staatsbosbeheer. Voor geïnteresseerden vindt er op woensdag 8 december een informatieavond plaats.
 • Provincie steunt Document Services Valley van Océ

  30 november 2010
  De Provincie Limburg geeft een bijdrage van € 600.000,00 voor het project Document Services Valley, een open innovatiecentrum van printerfabrikant Océ in Venlo waarin onderzoek en ontwikkeling wordt uitgevoerd rondom documenten.

 • Beleggingen Provincie Limburg renderen

  30 november 2010
  Het belegd vermogen van de Provincie Limburg rendeert nog altijd. Tegenover eventuele koersdalingen staan ook koersstijgingen. Wij distantiëren ons dan ook van de suggestieve toonzetting in het artikel van Dagblad de Limburger van 29 november jl. waarin wordt gesuggereerd dat de Provincie inteert op haar vermogen als gevolg van leningen aan onder meer Ierland.
 • Bijdrage Provincie voor BioMiMedics

  30 november 2010
  De Provincie Limburg verleent een bijdrage van €150.000,00 voor het project BioMiMedics. Dat is een kennisplatform op het gebied van onderzoek naar nieuwe medische materialen.
 • 140 popmedewerkers uit Nederland, Duitsland en België ontmoeten elkaar in Hasselt

  29 november 2010
  Studienamiddag Wir/Nous/Wij over popcommunicatie in de Euregio
  Op 1 december 2010 organiseert de Provincie Limburg in Hasselt een studienamiddag over popcommunicatie en publieksopbouw in de Euregio. Het is de vierde keer dat deze Euregionale studiedag wordt georganiseerd.
 • Praat mee over de trends die op Limburg afkomen!

  29 november 2010
 • 'Sjaan de Haan' uit Peel en Maas winnaar KinjerKultuurpries 2010

  29 november 2010
  De winnaars van de KinjerKultuurpries 2010 zijn de scholieren die mee hebben gedaan aan het project ‘Sjaan de Haan’ van CultuurPad uit de gemeente Peel en Maas.
 • Website Provinciale Woonvisie Limburg

  29 november 2010
  Het thema wonen vormt een belangrijk beleidsterrein van de Provincie Limburg. De ambitie van de Provincie is er op gericht om binnen Limburg een aantrekkelijk woon- en leefklimaat te bevorderen
 • Overzicht sollicitanten burgemeestersvacature Beesel

  26 november 2010
  Voor de vacature burgemeester van de gemeente Beesel hebben bij de Gouverneur, de heer L.J.P.M. Frissen, 20 kandidaten gesolliciteerd, waaronder 5 vrouwelijke.
 • Zuid-Limburg slaat de handen in elkaar

  25 november 2010
  Binnen vijf maanden plan van aanpak voor bestuurlijke samenwerking

  De regio Zuid-Limburg gaat innig samenwerken op bestuurlijk en economisch gebied. Ook in de zorg, het onderwijs en op de woningmarkt worden de handen in elkaar geslagen. Binnen vijf maanden moet er een concreet plan van aanpak liggen om een einde te maken aan de versnippering, de verdeeldheid, de concurrentie en de ‘kerktorenpolitiek’, die Zuid-Limburg op steeds grotere achterstand dreigt te zetten.
 • Ontwerp een relatiegeschenk met als thema Floriade

  24 november 2010
  Provinciale ontwerpwedstrijd
  De Provincie Limburg organiseert in 2011 wederom een ontwerpwedstrijd voor kunstenaars die studeren of afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding én die een band hebben met Limburg. Zij krijgen de opdracht een bijzonder relatiegeschenk te ontwerpen met als thema Floriade 2012.
 • Provincie peilt opnieuw mening inwoners

  23 november 2010
  De Provincie Limburg voert in de komende maanden opnieuw het bevolkingsonderzoek Limburg uit. De inwoners van deze provincie krijgen daarmee de kans om aan te geven wat zij van de Provincie Limburg als bestuursorgaan vinden en verwachten.

 • Limburgs paardensportplan gereed

  22 november 2010
  Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg, de LLTB en de KNHS
  Limburg de paardensportprovincie van Nederland
  In de afgelopen maanden is in opdracht van de Provincie Limburg, de KNHS en de LLTB door een projectgroep onder leiding van Wim Ernes (voorzitter) en Jan Rensen (projectleider) gewerkt aan het Limburgs Paardensportplan.
 • 4e Aflevering ‘Limburg dichterbij’

  22 november 2010
  'Limburg dichterbij', deze tv-serie laat zien dat Limburg constant in ontwikkeling is. Van de hoogwateraanpak in Ooijen-Wanssum tot de bloei van een topsportlocatie in de Westelijke Mijnstreek en de aanleg van de Buitenring Parkstad.

 • Subsidiestop voor projecten in het landelijk gebied

  19 november 2010
  De Provincie Limburg kondigt per 20 november 2010 een subsidiepauze af voor het landelijk gebied. De komende periode neemt de Provincie geen nieuwe subsidieverzoeken in behandeling voor natuur, landschap en landbouw.
 • Voortgang reconstructie N278 Lemiers

  19 november 2010
  Maandag 22 november 2010 start de reconstructie van de weg richting Vaals. Het verkeer kan vanaf zaterdag 20 november 18.00 uur weer dóór Lemiers, maar moet wel rekening houden met mogelijke vertraging, omdat maar één rijstrook beschikbaar is. De adviesroutes over Vijlen, Harles, Holset, Vaals en vice versa en over de Nijswillerberg, A76, E314, Ring Aachen (Toledoring en Pariserring) blijven intact.
 • "Limburgse dierhouderij de beste van Nederland"

  18 november 2010
  Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg en de LLTB

  Provincie en LLTB in gezamenlijk actieprogramma

  De Limburgse intensieve dierhouderij moet de meest innovatieve en duurzame van Nederland worden. Om dat te bereiken gaan de Provincie Limburg en de LLTB extra investeren in vernieuwing, kwaliteit en kennisontwikkeling.
 • Tussenrapportage stichting O-PAC

  17 november 2010
  Energieopslag
  Vandaag is door de heer Jos Schneiders (voorzitter stichting O-PAC) de tussenrapportage aan gedeputeerde Bert Kersten overhandigd.
 • Werkbezoek College van Gedeputeerde Staten aan gemeente Venray

  17 november 2010
  Dinsdag 16 november bracht het College van Gedeputeerde Staten een werkbezoek aan de gemeente Venray. In een gezamenlijke vergadering met het College van Burgemeester en Wethouders werd ondermeer gesproken over het verbeteren van de N270 en de integrale aanpak van de wijk 'Brukske'. In de middag bracht het College van GS een bezoek aan de Mutsaersstichting. Dit bezoek stond in het licht van de week voor de jeugdzorg.
 • Provincie blijft koopstarters huizen steunen

  17 november 2010
  De Provincie heeft haar startersregeling aangepast zodat deelnemende gemeenten nog beter geholpen kunnen worden om een lening te verstrekken aan koopstarters op de woningmarkt. Bovendien stelt de Provincie voor € 2,3 miljoen aan nieuwe kredieten ter beschikking.
 • Venray en Provincie werken samen aan verbeteren N270

  17 november 2010
  Gezamenlijk persbericht Provincie Limburg en gemeente Venray
  ViaVenray wordt moderne vervoersas
  De gemeente Venray zet zich samen met de provincie Limburg in om de provinciale weg N270 (Deurneseweg-Wanssumseweg) de komende jaren sterk te verbeteren. De weg vormt een belangrijke en steeds drukkere verkeersverbinding tussen de Regio Eindhoven-Helmond ten westen van Venray en de N271, Vliegveld Weeze en de Duitse Autoweg BAB 57 ten oosten daarvan. De gemeente presenteerde vandaag samen met de Provincie plannen om de weg aan te pakken.
 • Restauratie kasteel Neubourg hervat

  17 november 2010
  De restauratie van kasteel Neubourg in Gulpen is hervat. Inmiddels zijn de werkzaamheden al in volle gang. Deze werkzaamheden hebben betrekking op de restauratie van het herenhuis: de gevels, de daken van het exterieur en de constructieve bouwelementen in het interieur. In een eerste fase werd de zuidwest hoektoren reeds gerestaureerd.
 • Limburger van Verdienste voor schrijver/dichter L.J.M. (Leo) Herberghs

  16 november 2010
  Gouverneur L.J.P.M. Frissen heeft vandaag de provinciale onderscheiding ‘Limburger van Verdienste’ aan de heer Leo Herberghs overhandigd.
 • JeugdRechtenDag zaterdag 27 november: Mis het niet!

  15 november 2010
  De Provincie Limburg nodigt alle Limburgse kinderen en jeugd van harte uit om zaterdagmiddag 27 november de Limburgse JeugdRechtenDag te komen vieren in het Cultureel Centrum ’t Gasthoês in Horst aan de Maas. Ook ouders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom.
 • 3e Aflevering tv-serie 'Limburg dichterbij'

  15 november 2010
  Kijk vandaag op TV Limburg naar de 3e aflevering van de tv-serie ‘Limburg dichterbij’ over investeren in veiligheid, vitaliteit en leefbaarheid van het gebied Ooijen-Wanssum.
 • Vijf finalisten voor kinjerkultuurpries 2010

  15 november 2010
  Bekendmaking winnaar kinjerkultuurpries tijdens jeugdrechtendag 27 november
  Zaterdagmiddag 27 november tussen 13.00 en 14.30 uur is het zo ver. De vijf finalisten 2010, overgebleven uit 18 inzendingen voor de kinjerkultuurpries, strijden om de titel in Horst aan de Maas tijdens de jeugdrechtendag. Wie zal cultuurgedeputeerde Odile Wolfs uitroepen tot winnaar van de kinjerkultuurpries 2010 en wie krijgt de titel van een gedeelde 2e plaats en een gedeelde 3e plaats?
 • Week van de Jeugdzorg 2010: Luister!

  12 november 2010
  13 tot en met 20 november

  Tijdens de landelijke Week van de Jeugdzorg van 13 tot en met 20 november kun je de verhalen van de jongeren en de medewerkers uit de jeugdzorg zelf horen. Zij kunnen als geen ander vertellen hoe het is om gebruik te maken van jeugdzorg en hoe dat kan helpen om weer normaal door het leven te gaan. Hun verhalen vertellen vaak meer dan alle rapporten bij elkaar. Luister!
 • Wat doet u voor mijn toekomst?

  12 november 2010
  Dat is de titel van het boek dat een aantal jongeren vanochtend aan gouverneur Leon Frissen en gedeputeerde Bert Kersten overhandigde. Ook alle Provinciale Statenleden ontvangen vandaag een exemplaar.

 • Start campagne 'Maak van de Nul een punt'

  11 november 2010
  Op 11 november 2010 start het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) de campagne ‘Maak van de Nul een punt’. Bij die gelegenheid ontvangt Wil Nijsten, directeur van Acaleph Opleiding, Training en Advies B.V., als eerste ondernemer die van de nul een punt maakt een oorkonde uit handen van gedeputeerde Bert Kersten.
 • Prijswinnaars Limburg dichterbij nr.5 bekend

  11 november 2010
  Mevrouw M. Ramakers (58) uit Nieuwstadt en mevrouw M. Duijkers uit Margraten (34) hebben de prijsvraag gewonnen uit de vijfde editie van 'Limburg dichterbij', die op 24 september dit jaar bij alle inwoners in Limburg is verspreid. Beide prijswinnaars zijn blij verrast en kijken verwachtingsvol uit naar het Dagje Uit.
 • Miljoen voor onderhoud klein religieus erfgoed

  11 november 2010
  Met behulp van Europese subsidie is het bedrag van € 500.000,00 dat de Provincie Limburg voor het herstel van kruisen en kapellen beschikbaar heeft gesteld, verdubbeld tot € 1 miljoen. In dit project zullen vooral leerlingen van vakopleidingen en werknemers van sociale werkvoorzieningschappen worden ingezet. De coördinatie is in handen van de Stichting Monumentenwacht Limburg.
 • Provincie partner in ontwikkeling wijk Mariaberg

  11 november 2010
  De Provincie Limburg is partner in de ontwikkeling van de Maastrichtse wijk Mariaberg. Daartoe werd vandaag in het stadhuis van Maastricht een convenant ondertekend met de gemeente, het buurtplatform en de betrokken woningcorporaties.
 • Subsidie Provincie Limburg voor restauratie kerk Panningen

  11 november 2010
  De Provincie Limburg stelt een subsidie beschikbaar van ruim € 68.000,00 voor de restauratie van de Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten kerk in Panningen.
 • Volg de beeldbepalende ontwikkelingen in Limburg

  11 november 2010
  Bent u nieuwsgierig naar de 'Agenda voor de toekomst' van de Provincie Limburg? Wilt u weten om welke projecten het gaat, wat er binnen zo’n project gebeurt, wat het kost en welke rol de Provincie hierin heeft? Dit en meer leest u op de de website ‘Projecten in Beeld - Daar zit Limburg in’.
 • Provincie Limburg krijgt Duurzaamheidsmeter trofee

  11 november 2010
  Symposium Duurzame Synergie
  Landelijk is Limburg koploper en daarom ontving gedeputeerde Bert Kersten uit handen van Ronald Kohnen de eerste Provinciale Duurzaamheidsmeter trofee.
 • Subsidie Provincie Limburg voor restauratie kerk Born

  10 november 2010
  Voor de restauratie van de H. Martinus kerk in Born stelt de Provincie Limburg een subsidie van ruim € 81.000,00 beschikbaar.
 • Limburgse subsidie naar Akense universiteit

  10 november 2010
  Voor ontwikkeling nieuwe elektrische stadsauto in samenwerking met NedCar
  De Provincie Limburg geeft een subsidie van ruim € 2,1 miljoen aan de Rheinisch Westfälische Technische Hochschule (RWTH) in Aken voor de ontwikkeling van een elektrische stadsauto in samenwerking met de Limburgse autofabriek NedCar.
 • Provincie steunt Netwerk Sociale Innovatie

  09 november 2010
  Bijdrage van € 500.000,00 voor project Universiteit Maastricht
  De Provincie Limburg draagt € 500.000,00 bij aan het project Netwerk Sociale Innovatie (NSI) van de Universiteit Maastricht (UM). De totale kosten bedragen € 2 miljoen. De bijdrage van de Provincie is een eenmalige subsidie.

 • Inventarisatie glasschilderkunst Limburg compleet

  08 november 2010
  Limburg is de eerste provincie in Nederland met een complete inventarisatie van de glasschilderkunst. Maandag 8 november nam Odile Wolfs, gedeputeerde Kunst en Cultuur, het zesdelig Lexicon in ontvangst. In het Lexicon staan zo’n 7.000 glas-in-loodramen uit heel Limburg beschreven. Het project is uitgevoerd door de Stiftung Forschungsstelle Glasmalerei des 20. Jh. e.V
 • 2e Aflevering 'Limburg dichterbij'

  08 november 2010
  'Limburg dichterbij', deze tv-serie laat zien dat Limburg constant in ontwikkeling is. Van de hoogwateraanpak in Ooijen-Wanssum tot de bloei van een topsportlocatie in de Westelijke Mijnstreek en de aanleg van de Buitenring Parkstad.
 • Afsluiting kom Lemiers twee dagen later

  05 november 2010
  De werkzaamheden aan de kom Lemiers (N278) worden pas gestart op 8 november a.s. Er zijn problemen ontstaan met het verleggen van de waterleiding. Eerder werd gemeld dat de werkzaamheden zouden starten op 6 november.
 • Samenwerkingsovereenkomst Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum getekend

  04 november 2010
  De regio is er klaar voor

  Woensdag 3 november hebben de gemeente Horst aan de Maas, de gemeente Venray en de Provincie Limburg een samenwerkings-overeenkomst voor de Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum ondertekend. Hiermee regelen zij een belangrijk deel van het geld en het vervolg van de gebiedsontwikkeling.
 • Directie NEIMED compleet

  03 november 2010
  Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg, Parkstad Limburg, Hogeschool Zuyd en Open Universiteit Nederland
  Nationaal kEnnisInstituut Maatschappelijke Effecten Demografische krimp (NEIMED)
  Na de eerdere benoeming van Nol Reverda als wetenschappelijk directeur, is met de benoeming van Wim Fredrix als zakelijk directeur, de directie van NEIMED compleet. NEIMED staat voor Nationaal kEnnisInstituut Maatschappelijke Effecten Demografische krimp. De demografische krimp, vergrijzing en ontgroening grijpen diep in op veel maatschappelijke terreinen.
 • Aanduiding maximum snelheid vaak niet duidelijk

  03 november 2010
  Aanduiding maximum snelheid vaak niet duidelijk
  De Provincie gaat bordjes met maximumsnelheidaanduiding op hectometerpaaltjes langs de provinciale wegen buiten de bebouwde kom plaatsen. Ook gaat zij de borden bij wegwerkzaamheden sneller weghalen. Deze blijven nu nog te lang staan, terwijl de werkzaamheden al klaar zijn
 • Nieuwe meetwagens luchtkwaliteit

  03 november 2010
  De Provincie Limburg heeft twee nieuwe meetwagens voor onderzoek naar luchtkwaliteit. Deze wagens werden vandaag in gebruik genomen door gedeputeerde Noël Lebens.
 • Provincie blij met Koninginnedag 2011

  02 november 2010
  De Commissaris van de Koningin in Limburg, de heer L.J.P.M. Frissen, is verheugd over het besluit van Hare Majesteit Koningin Beatrix om Koninginnedag op 30 april 2011 met de leden van de Koninklijke familie mee te vieren in Thorn (gemeente Maasgouw) en Weert.
 • Limburg-tour Gouverneur 2010

  01 november 2010
  De Limburg-tour van Gouverneur L.J.P.M. Frissen bracht hem dit jaar bij 15 Limburgse bedrijven. Hij bezocht die bedrijven in de week van 25 oktober 2010 in het kader van een hele week werkbezoeken waarbij de economie in Limburg en het innovatieve Limburgse bedrijfsleven centraal stond. De Gouverneur wilde zich tijdens zijn bezoeken oriënteren op welke terreinen het bedrijf werkzaam is en waar het bedrijf toekomstmogelijkheden ziet. Ook wilde hij graag weten tegen welke obstakels, bijvoorbeeld in relatie tot de overheid, het bedrijf oploopt. Op de site www.wijlimburg.nl. blikt hij in een kort filmpje terug op zijn ervaringen van de afgelopen week.
 • Limburg dichterbij aflevering 1

  01 november 2010
  'Limburg dichterbij', deze tv-serie laat zien dat Limburg constant in ontwikkeling is. Van de hoogwateraanpak in Ooijen-Wanssum tot de bloei van een topsportlocatie in de Westelijke Mijnstreek en de aanleg van de Buitenring Parkstad.

Uitgelicht


Zoeken