Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2010 / December 2010 / 365 dagen per jaar Amstel Gold Race

365 dagen per jaar Amstel Gold Race

Gedeputeerde Staten hebben besloten om ruim een ton euro bij te dragen aan het project 365 dagen Amstel Gold Race. Met dit project wordt de route van de Amstel Gold Race permanent bewegwijzerd en komt er op verschillende hellingen in Zuid-Limburg een in de wereld uniek permanent tijdwaarnemingsysteem inclusief display. Het gaat dan om de beklimming van de Geulhemmerberg, de Adsteeg, de Bemelerberg en de Huls. Daarnaast worden op de hellingen de Loorberg en de Camerig tijdsregistratiesystemen zonder display geplaatst. De reeds bestaande proefopstelling op de Cauberg, maakt eveneens onderdeel uit van de route.

De laatste jaren is gebleken dat er voor het rijden van het parcours van de Amstel Gold Race gedurende het hele jaar door belangstelling bestaat. Wekelijks melden zich hiervoor mensen bij de Stichting Amstel Gold Race en bij het VVV-kantoor. Hieruit is het plan ‘365 dagen Amstel Gold Race’ ontstaan. Gedeputeerde Sport Odile Wolfs: “Het project is een meerwaarde voor het rijden van de Amstel Gold Race voor zowel topsporters als recreanten en daardoor een waardevolle stimulans voor de topsport én de breedtesport. De talenten van het Regionaal Trainings Centrum Wielrennen uit de Sportzone Limburg kunnen bovendien kosteloos gebruik maken van het systeem.”

De permanente bewegwijzering wordt dinsdag 14 december 2010 al feestelijk geopend. Gedeputeerde Provinciale Wegen Noël Lebens: “Ik ben verheugd dat we met de gemeenten en de Provincie tot deze permanente bewegwijzering zijn gekomen. Met de uitvoering van dit project zal niet alleen het toerisme en de branding van Limburg een positieve impuls krijgen, maar ook de economie in de regio. Verder komt een goede bewegwijzering ook de verkeersveiligheid ten goede.”

Emiel Frambach van de Amstel Gold Race: “Bij de opening van de route op dinsdag 14 december, is iedere wielerliefhebber vanaf 14.15 uur van harte welkom in de Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg aan de Geul (Plenkertstraat 50, 6301 GM Valkenburg a/d Geul). Oud-winnaar en wielergrootheid Fränk Schleck zal bij deze unieke opening aanwezig zijn. Kom dus dinsdag 14 december naar de Amstel Gold Race Xperience voor meer informatie over 365 dagen Amstel Gold Race en een heuse ‘Meet&Greet’ met Fränk Schleck.”

De Amstel Gold Race is een jaarlijks terugkerende wielerwedstrijd in Zuid-Limburg, die in het jaar 2010 voor de 45ste keer is verreden. Sinds 2002 wordt jaarlijks ook de Toerversie Amstel Gold Race georganiseerd. Inmiddels hebben al meer dan 50.000 fietsers één of meerdere malen deelgenomen aan dit evenement.

 

Share |

Uitgelicht


Zoeken