Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws- en persberichten / 2010 / Augustus 2010

Augustus 2010

 • Nog volop ruimte voor bedrijven in Limburg

  31 augustus 2010
  Limburg heeft landelijk met 1.000 hectare - op Noord-Holland na - de meeste ruimte voor nieuwvestiging of uitbreiding voor bedrijven. Qua verkochte vierkante meters bedrijventerreinen in de afgelopen jaren staat Limburg landelijk op een vierde plaats na Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.
 • Wegwerkzaamheden stadsautoweg N281 Heerlen afgerond

  31 augustus 2010
  Op donderdag 2 september wordt de laatste fase van de werkzaamheden aan de stadsautoweg Heerlen (N281) afgerond. Vanaf 06.00 uur die ochtend is de weg inclusief toe- en afritten weer volledig toegankelijk voor verkeer.
 • Overzicht sollicitanten voor burgemeestersvacature Maastricht

  26 augustus 2010
  Voor de vacature van burgemeester van de gemeente Maastricht hebben bij de Gouverneur, de heer L.J.P.M. Frissen, 5 kandidaten gesolliciteerd. Onder de kandidaten bevinden zich geen vrouwen.
 • Extra maatregelen Provincie voor koopstarters

  24 augustus 2010
  Nieuwe verdeling krediet startersleningen
  Gedeputeerde Staten willen een nieuwe verdeling van geld voor de zogeheten startersregeling. Dit is een fonds in 19 Limburgse gemeenten om koopstarters op de huizenmarkt met een smalle beurs aan een huis te helpen. Een herverdeling biedt de mogelijkheid om middelen daar ter beschikking te stellen waar deze nodig zijn.
 • Start werkzaamheden N298 Hunnecum op 30 augustus

  19 augustus 2010
  Op maandag 30 augustus 2010 start de Provincie Limburg met de werkzaamheden aan de provinciale weg N298 in Hunnecum. De werkzaamheden zullen, mede afhankelijk van de weersomstandigheden, op 17 december 2010 gereed zijn. De totale kosten voor de reconstructie bedragen € 2.400.000,-.
 • Leerstoel Taalcultuur in Limburg

  19 augustus 2010
  Uitvoeringsplan 'Een literaire Liaison: ontmoeting en dialoog in (streek)taal en literatuur'
  Gedeputeerde Staten hebben het uitvoeringsplan ‘Een literaire Liaison: ontmoeting en dialoog in (streek)taal en literatuur’ vastgesteld.
 • Tour for Life op 24 augustus van start

  17 augustus 2010
  Tour for Life ondersteunt Artsen zonder Grenzen. De Tour for Life, van 29 augustus tot en met 5 september 2010, is een prestatieve wielertocht van Italië (nabij Turijn) naar de Cauberg in Valkenburg aan de Geul.
 • Gunning Greenportlane aan BAM

  12 augustus 2010
  De opdracht is gegund voor de prijs van circa € 27 miljoen. Het eerste deel van de weg is gereed voor de opening van de Floriade in april 2012.
  De opdracht is gegund na het doorlopen van een Europese aanbestedingsprocedure. Uit de beoordeling blijkt dat BAM de economisch meest voordelige aanbieding heeft gedaan.
 • Meer natuur in de Lus van Linne

  10 augustus 2010
  Het betreft gronden die zijn gelegen tussen het bedrijventerrein Veestraat te Linne en de gronden van Solvay chemie te Merum (Roermond). Deze gronden, het gaat om circa 5,3 ha, waren vroeger in eigendom van Solvay Chemie. Na sanering van een zware bodemverontreiniging, onder toezicht van de Provincie Limburg, heeft het provinciaal bestuur opdracht gegeven aan de Dienst Landelijk Gebied de gronden aan te kopen
 • Start laatste fase herstelwerkzaamheden stadsautoweg Heerlen

  10 augustus 2010
  Fase 8 is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel loopt vanaf de toerit bij de GGD tot en met de afrit bij de woonboulevard en is volgens planning afgesloten van maandag 16 augustus tot en met vrijdag 3 september.
 • Aanvulling gehanteerde verkeersgegevens Buitenring

  03 augustus 2010
  03-08-2010
  Naar aanleiding van vragen over de ter inzage liggende documenten betreffende de Buitenring Parkstad Limburg, is gebleken dat bijlage 2 bij het akoestisch onderzoek (deelrapport 10A, d.d. 4 juni 2010) niet volledig was. Concreet betekent dit dat de verkeersgegevens welke ten grondslag liggen aan de akoestische berekeningen ontbreken.
  Om deze omissie te herstellen zijn vandaag – 3 augustus 2010 – de ontbrekende verkeersgegevens toegevoegd. Kijk op www.buitenring.nl, onder het kopje 'Laatste nieuws' om de verkeersgegevens te bekijken.

Uitgelicht


Zoeken